vrijdag 11 december 2009

Voorontwerp - 2

Intussen hebben we een nieuwe versie van het voorontwerp kunnen bekijken. Deze keer eentje met de ramen getekend en met gevelaanzichten van de voor -en zijgevel.
Aan de voorgevel valt vooral de grote glaspartij op die op het gelijkvloers vertrekt vanin de keuken en helemaal tot bovenaan de eerste verdieping loopt. Vandaar zal er een mooi zicht zijn op de velden van in de bureau. Tegelijkertijd zal de zon diep op de eerste verdieping dringen door het gebruik van de vide tussen het gelijkvloers en de verdieping.

Zowel op deze grote glaspartij op het zuidoosten, als de glaspartijen op het Z - ZW zal een zonnewering worden voorzien (Trespa plaatmateriaal dat open scharniert door over rails te lopen). Nog aan de voorgevel zal in de keuken een raam op ooghoogte zitten, net als op de verdieping in de badkamer.

Ook langs de zijgevel zullen er grote raampartijen worden voorzien, zowel in de eet/leefruimte als in de grote slaapkamer/dressing op de eerste verdieping.

In de achtergevel zullen enkele kleinere raampartijen een mooi zicht geven op de tuin.

dinsdag 8 december 2009

Eigenaar van de grond

We zijn officieel eigenaar van ons stuk bouwgrond (en de achterliggende landbouwgrond) want gisteren is de akte verleden bij de notaris.

Daar hebben we ook onze toekomstige buren ontmoet.

Intussen wordt ook het voorontwerp meer en meer een plan van ons huis, deze week wordt er nog nagedacht over de plaatsen waar ramen zullen komen.