dinsdag 10 april 2012

Luchtdichting - 1

We zijn begonnen met de luchtdichting door het afkleven van de naden tussen de verschillende OSB-platen met gele Siga-tape. Na enkele meters kleven, heb ik een eigen techniek ontwikkeld waarbij ik tegelijk de papieren beschermstrook kan aftrekken terwijl ik de tape goed aandruk.
Ook een stuk betonplaat aan waar de badkamer zou komen (aan de aansluiting met de gemene muur), is weggebroken en geïsoleerd zodat ook daar alle isolatie doorloopt zonder onderbreking. Ook enkele stukken waar we niet meer zullen bijkunnen als de gemene muur zal gemetst worden, zijn we aan het isoleren met harde PUR-platen (Eurowall).
Verder hebben we op de eerste verdieping ook de indeling vastgelegd: waar de wanden zullen komen, hebben we nu definitief afgetekend op de vloer.

dinsdag 3 april 2012

Dakisolatie - 1

De dakisolatiewerken zijn begonnen: op het platte dak ('uitsteek' van het gelijkvloers dat 4 meter langer is dan de verdiepingen) is er 30 cm. PUR (Eurothane Bi-3) gelegd, met daarboven EPDM die tot over de randen van de opstand is gekleefd. Ook de afvoer is daar gemaakt zodat we daar geen zwembad maken...
Op het hellend dak komt 20 cm. PUR isolatie (Powerroof - warm dak). Met het mooie weer van de laatste dagen een mooi schouwspel: het dak blonk als een spiegel omdat die PUR-platen bedekt zijn met een laag aluminium. Tussen de kepers komt nadien nog 18 cm. cellulose.
Ook de ramen zijn opgemeten, met als pronkstuk het immense raam vooraan (dat eigenlijk zal bestaan uit 4 ramen).