dinsdag 7 september 2010

Op bezoek bij de buren en op zoek naar aannemers

Intussen al een hele tijd geleden dat er hier nog eens gepost is geweest.
In die tussentijd:
- zijn we op bezoek gegaan bij onze toekomstige buren die ook deze blog opgepikt hebben
- is er verder gesleuteld aan de wandopbouw (zal nu met cellulose worden geïsoleerd en langs de buitenzijde in plaats van PUR-platen een dampopen plaat op basis van houtvezels)
- zijn er prijzen gegeven voor de eerste ruwbouwwerken (fundering, isolatie op volle grond, rioleringswerken, algemene vloerplaat, gemene muur in snelbouwsteen)
- zijn we langsgeweest bij Artiklima om de ventilatie te bespreken. We zouden opteren voor een bodemwarmtewisselaar (vloeistofcircuit in de bodem doorheen PE buizen van 2,5 cm. diameter en 2 maal 80 meter lengte) die zijn warmte/koelte op de inkomende ventilatielucht overbrengt door middel van een warmtewisselaar

Binnenkort gaan we ook langs de passiefhuisbeurs; binnenkort starten de eerste werken hopelijk snel (dan is hier ook eens iets te beleven)...

1 opmerking:

  1. Hey!

    Gaan de buren ook passief bouwen? Hopelijk gaan ze dezelfde stijl, dat is altijd mooier.
    En is de aannemer al geselecteerd?
    En hoe was de passiefhuisbeurs? Nog veel ideeën opgedaan? Binnenkort is 't de Bizbeurs, wij gaan er dit jaar opnieuw naartoe (hopelijk het laatste jaar) om nog de laatste ideetjes op te doen voor de afwerking/inrichting.
    Groetjes,
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen