dinsdag 27 oktober 2009

Voorontwerp

De architect zou deze week nog een eerste voorontwerp klaar hebben, we zijn benieuwd... Ook wij hebben intussen enkel ideeën opgedaan op de BIS-beurs in Flanders-Expo (Gent) en al een tijdje terug de Passiefhuis-beurs in Tour & Taxis (Brussel).

We zagen ondermeer Eternit gevelpanelen, structurele zonnewering van Renson (Sunclips en Loggia schuifpanelen). Verder zijn we bij heel veel ventilatie-standen langsgeweest; maar geen enkele standhouder begreep echt goed dat we info wilden bekomen over bijverwarmen via de ventilatie (via een compacttoestel zoals Drexel & Weiss en Genvex er produceren).

Een compacttoestel is eigenlijk een combinatie van:
- het ventilatiegedeelte met de ventilatoren, filters en warmtewisselaar en bypass in de zomer
- het warmtepompgedeelte met de verdamper, compressor, condensor en expansieventiel
- het voorraadvat met aansluitingen voor sanitair warm tapwater, eventueel zonneboileraansluiting en naverwarmingskring (eventueel gekoppeld aan een zonnepanneel)

Op de passiefhuisbeurs hadden we contact met mensen van Triodos bank. Zij verstrekken hypothecaire kredieten aan consumenten die een passiefhuis gaan bouwen.

Eenmaal we een voorontwerp hebben dat ons helemaal ligt en een kostenraming zullen we ook nog wel met andere banken onderhandelen.

1 opmerking:

  1. Dag Renate en Maté,

    veel succes met jullie passiefwoning in wording! Ook wij bouwen een passiefhuis in Lokeren. Altijd welkom voor een bezoekje aan de werf.

    Gert & Bea

    BeantwoordenVerwijderen