woensdag 14 maart 2012

Houtskelet - 4 (week 2)

Week 2 van het houtskelet is ongeveer halfweg: er wordt op twee fronten gewerkt: de wanden en het dak. De vloeren tussen de verdiepingen zijn klaar (liggers tussen staal bevestigd, verlijmde OSB platen van 22 mm. dik). De wanden worden geplaatst (FJI-liggers van 40 cm.), met de nodige uitsparingen voor de ramen, waaronder een Kerto-balk komt.
Het dak (althans het timmerwerk) is intussen ook zo goed als klaar. Het dak zal een Sarkingdak zijn: in de dakconstructie zelf zal 18 cm. cellulose isolatie komen; langs de buitenzijde zal 20 cm. PUR komen (Recticel Euroroof), met daarboven een Steeldeck dakbedekking. Zo is er in het dak eigenlijk één doorlopende isolatielaag langs de buitenzijde. Langs de binnenzijde zal dan een intelligente folie komen (Intello +) omdat de buitenzijde dan niet meer dampopen is.

2 opmerkingen:

  1. je kan last krijgen van boktor, insecten die je hele dakconstructie kunnen vernielen, denk je er last van te hebben ? kijk dan even naar de volgende link: boktor gassen de oplossing ! groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We verwachten geen last van allerlei ongedierte, we hebben volgende maatregelen getroffen:

      - In de buitenwanden zit tussen de houten FJI-liggers cellulose dat behandeld is met boorzuur (relatie met de boktor: zie http://www.ongediertebestrijdingonline.nl/boktor-bestrijding-boktorren/)
      > Dus de buitenwanden en de dakstructuur tussen de spanten zijn gevrijwaard, net zoals de gemene muur waar gespoten PUR tussen de houten ligger zit

      - Voor de binnenwanden gebruiken we steeds geïmpregneerd hout, net zoals de balken van het dak (waar de steeldeck op ligt bijvoorbeeld) of het lattenwerk waar de gevelbekleding tegen zit. Deze behandeling zal er dus voor zorgen dat zowel in de structuren buiten als binnen eigenlijk geen ongedierte kan zitten

      Verwijderen