vrijdag 23 maart 2012

Houtskelet - 7 (week 3 - deel 2)

Week 3 is de week van de grote vooruitgang zo blijkt. Alle wanden zijn eigenlijk geplaatst, enkel op het gelijkvloers moet er nog OSB langs de binnenzijde worden geplaatst. Langs de buitenzijde is al een beetje Celit 3D geplaatst (dampopen, gebitumeerde houtvezelplaat). Samen met deze plaat wordt ook het lattenwerk waar de Trespa tegen bevestigd zal worden, geplaatst. Dit om eventuele problemen bij het inblazen van cellulose te vermijden (dat de platen bol komen te staan of zelfs breken onder de druk van het inblazen).

De uitsparingen voor alle ramen zijn ook klaar, met als blikvanger het gigantische raam vooraan (zuidkant) dat over het gelijkvloers en de verdieping loopt met een vide achter zodat het zonlicht diep in onze woonkamer kan dringen. Aan de gemene muur zijn nu CLS'en voorzien (18 cm.), waartegen de snelbouwsteen komt te staan. Omdat onze buren niet onmiddelijk gaan bouwen, gaan we hier meer moeten isoleren dan oorspronkelijk voorzien (voorzien was ook cellulose, nu zal dit wellicht gespoten PUR worden).

De tweede verdieping geeft nu een mooi zicht op de velden; een zicht dat we nooit meer op deze manier zullen kunnen ervaren. Het dak zal tussen de kepers worden geïsoleerd met cellulose. Langs de binnenzijde komt er een intelligente damprem (Intello +) die voor de luchtdichtheid zal zorgen. Langs de buitenzijde hanteren we het principe van 'warm dak': 20 cm. PUR-platen zorgen voor een ononderbroken warme jas omheen ons dak. Langs de buitenzijde wordt er een Celit-plaat aangebracht, waartegen een Steeldeck-plaat wordt bevestigd.

Het stukje plaat dak (met opstanden aan de zijkanten) zal worden geïsoleerd met 30 cm. PUR, de dakdichting wordt voorzien door EPDM die tot over de opstanden loopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten