donderdag 26 juli 2012

Dakwerken - the sequel

Vorige week zijn de dakwerken zo goed als voltooid:
  • De dakramen zijn geplaatst. Dit zijn Roto R8 NE dakramen met drievoudige beglazing, isolatieblok en voorgemonteerde dampkraag waar we vrij eenvoudig het dampscherm op kunnen verkleven. Later worden er ook nog zonneweringen (rolluiken langs buiten) geplaatst.
  • De dakbekleding is voltooid. Dit zijn antracietgrijze Steeldeck platen. Dezelfde kleur zal de Trespa-gevelbekleding dus ook binnenkort hebben. De platen worden op een dubbel lattenwerk gevezen met inox vijzen en kapjes in het antraciet
  • Eén van de panelen van de zonneboiler is geplaatst (het andere volgt later gezien er een verkeerde bevestigingsbeugel op de werf was). Alle doorvoeren (ook voor de ventilatie waarbij de afvoer door het dak zit) zijn ook gemaakt en luchtdicht verkleefd met het Intello+ dampscherm


2 opmerkingen:

  1. Proficiat met jullie bouw!

    Ik bezit een bouwgrond en zou ook graag een passiefwoning zetten. Mijn vraag is wie is jullie aannemer? Met wie zou ik het best in zee gaan omdat het allemaal nogal nieuw is voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Belangrijk is om in zee te gaan met een goede architect die in samenspraak met de verschillende aannemers de details uitwerkt.

      In onze geval hadden de meeste van onze aannemers nog geen ervaring met passiefhuizen (wel goede LEW), maar kennen ze wel de principes van luchtdichting etc.

      Concreet zijn onze belangrijkste aannemers:
      - Houtskelet: Nicky Van peteghem (Overmere): http://www.neo68.be
      - Dakwerken: Ronny Baetens (Moerbeke)
      - Internorm ramen: Interproject: http://www.interproject.be
      - Ventilatie (Genvex combitoestel): Ventechnix (Zele): http://www.ventechnix.be/
      - Isolatie (cellulose in houtskelet ingeblazen): Eco-dé (Borgerhout): http://www.ecologisch-isoleren.be/
      - Leveranciers luchtdichtingsmaterialen: Eco-dé en Eurabo (http://www.eurabo.be/)

      Verwijderen