zaterdag 21 juli 2012

Isolatie van muren en dak met cellulose

Op twee dagen tijd werden de meeste muren (behalve de gemene muur die eerder werd geïsoleerd met gespoten PUR) en de ruimte tussen de dakspanten geïsoleerd met ingeblazen cellulose. Dit zijn eigenlijk verwerkte papiervlokken. Cellulose is een ideaal isolatiemateriaal (vrij goede isolatiewaarde en zeer hoge warmtecapaciteit zodat in de zomer de warmtedoorslag niet te groot is). Ook opmerkelijk was het effect op het geluid van buiten!

Cellulose wordt ingeblazen onder druk met een soort van omgekeerde stofzuiger door vooraf geboorde gaten in de muren. Wij moesten deze inblaasmachine steeds gevuld houden door er steeds zakken van 11 kg Isofloc L cellulose in te legen. Deze zakken werden geleverd in een container (ongeveer 5 ton) en deze moest eerst geleegd worden met mankracht. Door de vele regen had de vrachtwagen zich vastgereden. Gelukkig was de grondwerker/loonwerker bereid om een handje toe te steken met de tractor. Na de eerste dag zetten we de overgebleven zakken binnen en 's anderdaags werd er een geoptimaliseerde manier gevonden om de machine te vullen vanuit de deur van de toekomstige berging.

Na het inblazen lag zowat het hele huis vol met cellulosevlokken en stof maar gelukkig kon er met behulp van de inblaasmachine ook gestofzuigd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten