zaterdag 21 juli 2012

Luchtdichting dak via Intello+

Voordat de cellulose-isolatie kon ingeblazen worden, moesten we ook het dak nog luchtdicht afwerken met een vochtgestuurde, luchtdichte folie die de druk van de cellulose-isolatie kan weerstaan. Dit werd dus een Intello+ (gewapende) folie. We nieten deze tegen de spanten die we eerst met een laagje luchtdichte Orcon F lijm behandelen. Zo zouden de nietjes luchtdicht tegen de houten spanten moeten zitten. De banen worden met een overlap geplaatst en worden afgekleefd met Proclima Tescon Vana tape.

Iets moeilijker detail was hier de doorgang van de horizontale spanten van de kleine zolderruimte. Om deze af te werken hebben we de folie ingesneden, met Orcon tegen de spanten gekleefd langs beide zijden en nadien met een stukje tape boven en onder en lange stukken tape langs de beide kanten verkleefd. Ook een ventilatiedoorvoer en twee wachtbuizen voor de zonnepanelen van de zonneboiler hebben we luchtdicht afgewerkt.

Met horizontale houten balken om de 40 cm. wordt de leidingenspouw gemaakt en deze zorgen er ook voor dat de druk op de Intello folie toch niet te groot wordt bij en na het inblazen. Ook de dakramen werden intussen geplaatst en zullen nadien luchtdicht worden afgewerkt (het zijn Roto R8 tuimeldakramen die een soort van kraag hebben waar we de Intello vrij eenvoudig kunnen op verkleven).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten